S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » PEČENÍ » Celozrnná mouka špaldová


        

Celozrnná mouka špaldová

Hmotnost: 1 kg

skladem

 

Číslo produktu: NJ122
Výrobce/dovozce: Natural Jihlava JK s.r.o.,Na Dolech 2396/10,586 01,Jihlava
Cena bez DPH : 35 Kč
Cena s DPH (15 %):
40 Kč

do košíku:
  ks  

Celozrnná mouka špaldová - mleta z celého zrna. Obsahuje tedy mimo bílkovin, sacharidů a tuků také vlákninu, minerální látky z klíčků a vitamíny.

Špalda (druh pšenice) je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.

Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.

Složení: Pšenice špalda

Návod k přípravě: Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy – dodá jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a výbornou (lehce ořechovou) chuť. Vydrží dlouho vláčný a čerstvý.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Alergeny: Lepek.

 

Naše prodejna

Zdravá výživa Nimánek

Adresa: Vyškovská 546/2 a 4

PSČ: 627 00 Brno

Email: info@nimanek.cz

Telefon: +420 736 626 198

MjBkMmJhY