S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » VAŘENÍ » Rýže basmati 2kg SHALAMAR


        

Rýže basmati 2kg SHALAMAR

Hmotnost: 2kg

skladem

 

Číslo produktu: SF01002
Výrobce/dovozce: SHALAMAR FOODS, s.r.o.,Lipanská 835/3,13000 Praha-Žižkov
Cena bez DPH : 156 Kč
Cena s DPH (15 %):
179 Kč

do košíku:
  ks  

 

 

Rýže basmati 2kg SHALAMAR

 

Kvalitní himalájská rýže Basmati. Tato rýže má vynikající chuť a nízký glykemický index.

 

Basmati rýže Shalamar Foods je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Kvalita této basmati rýže je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu basmati rýže vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.

 

Na trhu se často setkáte s basmati rýží, jejíž zrnka jsou po doporučené době varu nedovařená nebo rozvařená, zatímco ostatní zrnka rýže jsou v pořádku. Je to způsobeno tím, že mnoho výrobců podlehne tlaku na co nejnižší cenu a basmati rýži míchají s klasickou rýží. Každý typ rýže ale potřebuje jinou dobu varu a proto jsou zrnka uvařená nerovnoměrně. Basmati rýže Shalamar Foods pochází z rodinné firmy, která má možnost přímo v Pákistánu kontrolovat kvalitu dodávané rýže. Náš zákazník má proto jistotu, že rýže Shalamar Foods není míchána.

 

Basmati rýže Shalamar Foods je dodávána v textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou. Po spotřebování rýže si praktická taštička najde své uplatnění v každé domácnosti - můžete v ní skladovat své oblíbené bylinky, koření, čaj...

 

Doporučený způsob přípravy: Basmati rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody případně 1l vody na 250g. Přidejte trochu soli, olivový olej a celý římský kmín (rýži můžete samozřejmě uvařit i čistou, bez koření). V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.

 

Země původu: Pákistán

 

Složení: bílá rýže - druh basmati

Naše prodejna

Zdravá výživa Nimánek

Adresa: Vyškovská 546/2 a 4

PSČ: 627 00 Brno

Email: info@nimanek.cz

Telefon: +420 736 626 198

Zjg3MTU